Cross i daljinska regata - Veslački klub Trešnjevka
Cross i daljinska regata

Ovaj vikend u organizaciji VK Trešnjevka i VSZ-a održat će se veslački cross za kadetkinje i kadete, a istovremeno će se na Jarunu održati Proljetna daljinska regata.

Veslački cross održat će se na savskom nasipu s startom i ciljem ispred VK Trešnjevke, očekuje se velik broj natjecatelja koji će biti podijeljeni po godinama rođenja. Tako će natejcatelji (dječaci i djevojčice) rođeni 2002. godine imati start u 9:30, a borba će se voditi na dionici do kapljica i nazad. 2001. godište borit će se na istoj dionici u isto vrijeme. Natjecatelji rođeni 2000. borit će se na dionici do kockice i nazad s startom u 10:00. Dok će se 1999. i 1998. godište boriti na dionici do prvog mosta i nazad, a u borbu će krenuti u 10:30.

Očekuje se velik broj natjecatelja i navijača. Pobjednike u svim dobnim kategorijama očekuju medalje, a organizatori osiguravaju čaj i kolače po promotivnim cijenama za sve uzvanike. 

Istovremeno na regatnoj stazi Jarun juniori i seinori imati će prvu službenu provjeru na Proljetnoj daljinskoj regati (4km i 8km). Vidjet ćemo tko je u ovo malo odrađenih kilometara na vodi uspješnije prenio rezultate rada u zimskom periodu na brzinu čamca. Kao i svake godine raspoložive discipline su 1X(skif) i 2-(dvojac "bez") za seniore/seniroke A i B, veterane, te juniore/juniroke A, dok je za juniore B moguć nastup i u disciplini 2X(dubl).

Juniori/Juniorke B u 2- i 2X, kao i veterani u 1X u bitku protiv štoperice na 4000 m kreću u 9:00, u 9:25 pridružuju im se natjecatelji u samcima. U 10:00 na stazu će u 1X SM, ali u brobu od 8000 m, u 10:32 očekuje se start skifova lakih seniora kao i seinora B. U 11:05 svoju borbu  protiv vremena započet će dvojci "bez" seniora i juniora. U 11:45 očekuje nas start skifova juniora A, dok bi u 12:30 na vodu trebali izaći juniorke i seniorke uskifovima.

Organizator zadržava pravo prilagodbe satnice prema broju prijava i vremenskim uvjetima.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha!!!