OPZ na ergometrima 2 000 m - 18.02.2012. - Veslački klub Trešnjevka
OPZ na ergometrima 2 000 m - 18.02.2012.

Taman su naši veslači i veslačice malo odahnuli od 6000m i već su nastupili na Prvenstvu Zagreba na veslačkim ergometrima ali sada na 2000m. Natjecanje se održalo opet u Domu odbojke na Savi. Natjecalo se u dvije baterije po deset ergometara. Organizacija je opet  bila odlična uz dirigentsku palicu Josipa Kostelića – Fruk, Marko i Ivor bavili su se informatikom, Mićo i Blaž suđenjem, a da sve bude sigurno pobrinuli su se brat Stefica, Milić, Stjepan i Brada (Her Flick). Prvo što je upalo u oko svakom tko je bio na natjecanju je to da nije bilo određenih kolega te da je sve prošlo bez nervoze, prigovaranja i požurivanja. Ni na ovom natjecanju nisu nastupili najbolji juniori VK Zagreba, kao ni seniori HAVK Mladosti. Od naših gladijatora nije nastupio  Damir jer je na vodenim pripremama u Italiji. Ostali gladijatori i gladijatorice vrhunski su odradili svoj posao.

Rezultati

I ovaj izvještaj krecemo od baze. Nas kadet Leon “Konan“ Bulic odveslao je dionicu od 2000m u vremenu 6:46, prolaz 1:41,7. Što se tice naseg kluba, ovo je apsolutni rekord, a za sire cekamo informaciju nase arhive, Rudolfa Starica. Ostali kadeti takoder su odlicno odradili svoj posao. Julia Ivy McCullough sa smjeskom na licu osvojila je zlatnu medalju, dok je Irena osvojila peto mjesto, a Dora sedmo. Jedna i druga ostavile su sve svoje atome na ergometru.... Od mladih juniora konacno se  Dario Vracevic probudio iz zimskog sna i osvojio srebrnu medalju, a takoder moramo spomenuti odlicne rezultate Mihaela Vujcica (1:41.9) i Konrada Stefaneca (1:44.7). Sto reci za Doru Dragicevic. Sjedne na ergometar, naljuti se na njega, odvuce 1:55, uzme zlatnu medalju i trk decku u zagrljaj. Slicno je napravila i nasa juniorka Žana Krakic. Naljutila se na ergometar, odvukla 1:50, uzela zlatnu medalju, medutim nedostaje jos onaj zadnji dio. Lucija Rubinjoni je takoder odvukla svoj najbolji rezultat (1:52.7) i osvojila drugo mjesto. Kodi juniora takoder se odvijala odlicna trka. Ishod je bio slijedeci: Ivo Krakic broncani (1:35,8), Matija Vukovski cetvrti (1:36,5), Tin Trucek peti (1:37,3) i Josip Stajdohar sesti (1:37,5). Kod seniorki Marcela je osvojila prvo mjesto, dok je Karla bila treca. Prvenstvo tresnjevackih gladijatora medu kojima je bio i Mario iz VK Nove odlicno je proslo. Mario je rutinski odradio posao, Rubi se odmah pomirio sa drugim vremenom medutim, kod ostatka nasih gladijatora vodila se zanimljiva trka. Karlo Bilic je dao petama vjetra i izveslao trece vrijeme 1:32,9, Kresimir Knezevic je izveslao cetvrto vrijeme 1:35,1 a onda su se poredali: Niksa Demovic 1:36,2 Marin Masina 1:36,3 i Tomislav Bukic 1:36,4. Zanimljivo. Matija je dionicu izveslao u prosjeku 1:38.

Jos jedamput cestitamo svim nasim gladijatorima i gladijatoricama na odlicnim rezultatima. I za kraj ovog izvjestaja moram napomenuti da nas trenere ceka jedan veeeliki posao. Svu ovu snagu i energiju prenjeti na brzinu camca...