OPZ na ergometrima 6 000 m - 11.02.2012. - Veslački klub Trešnjevka
OPZ na ergometrima 6 000 m - 11.02.2012.

Ove subote u Odbojkaškom domu na Savi, umjesto udaraca lopti, cijelo jutro čuo se zvuk ergometra, navijanja.... Na dvije baterije po 12 ergometara započelo je prvo  ovogodišnje veslačko natjecanje u Zagrebu. Pod dirigentskom palicom Joška – Ivor, Marko, Fruk, Stjepan, Josip, brat Stefica, Brada i naravno suci Mićo i Blaž odlično su organizirali cijelo natjecanje, koje je prošlo u najboljem redu, iako je na početku bilo paničnih ispada pojedinih kolega. Prema dogovoru nas trenera ovo natjecanje trebalo je biti održano potkraj veljače, međutim, malo nas je iznenadio ovaj termin 11.02.2012., a pogotovo što smo za njega saznali u ponedjeljak 06.02.2012. (možda su neki znali i prije, ali nema veze). Vjerojatno je to i razlog zašto nisu nastupili najbolji veslači iz VK Zagreba.

Naš klub je nastupio vjerojatno sa rekordnim brojem natjecatelja ikada, ukupno 58 (17 kadeta/kinja, 15 juniora/ki B, 14 juniora/ki, 10 seniora/ki i 2 veterana). Imali smo odlične nastupe, osvojili smo puno medalja, a opširnije pročitajte u nastavku.  

U prvom redu moram cestitati svim veslacima i veslacicama naseg kluba koji su nastupili na ovom natjecanju jer su dali sve od sebe i odlicno odradili posao. Ovaj puta krenut cu od baze. Na samom pocetku natjecanja nase kadetkinje osvojile su prva tri mjesta – July (1), Mia (2) i Dora (3). Naš Konan – Leon osvojio je prvo mjesto sa odlicnim vremenom 14:33,8 (1:49,2), sto je rekord naseg kluba u kadetima, a slavonac Domagoj trece mjesto u kadetima. Sto reci za nasu Doru. Uz toliku tremu i uz ogromnu podrsku svog trenera Sase osvojila je prvo mjesto u katgoriji mladih juniorki. Kod mladih juniora, najbolji natup imao je Mihael Vujcic, prvi puta odveslavsi ispod 1:50 (1:49,6), te mu je trece mjesto izmaknulo za 1 desetinku u prosjeku.  U juniorima, Šitum iz Mladosti, u zadnjim metrima oteo je prvo mjesto Matiji Vukovskom a nas Ivek osvojio je odlicno cetvrto mjesto. Kakva je bila konkurencija moze se vidjeti po rezultatima: Šitum 1:42,5, Vukovski 1:42,6, Kranzelic 1:42,7, Krakic 1:42,9. Ono sto me najvise veseli je povratak naseg jedinog Truceka koji je nakon vrlo ozbiljne nesrece prosle godine prvi puta nastupio na natjecanju na ergometrima i osvojio odlicno peto mjesto sa prolazom 1:44,6. Iako je nasa Žana odvukla nesto slabiji rezultat nego prosle godine, osvojila je prvo mjesto u kategoriji juniorki, dok je Luce izveslala svoj najbolji rezultat i osvojila drugo mjesto  (samo osam desetinki slabije u prolazu od Zane). I secer na kraju. Marcela je takoder sa nesto slabijim prosjekom osvojila prvo mjesto u kategoriji seniorki, dok je njena sestra Karla osvojila prvu medalju na natjecanju na ergometrima – broncanu medalju. Od seniora B Rubinjoni je takoder sa slabije odveslanim rezultatom osvojio drugo mjesto u kategoriji seniora B, dok je Karlo Bilic osvojio trece mjesto. Nas olimpijac, Damir Martin odveslao je svoj najbolji rezultat na fiksnom ergometru 1:34,0 tj. 18:48,1. Naravno, ovo natjecanje ne bi moglo proci bez naseg Kalana i Zlatka Pogacica koji su takoder nastupili.Kao sto sam na pocetku ovog izvjestaja napisao, cestitam svim veslacima i veslacicama na izveslanim vremenima.