Upisi u školu veslanja

Dok neki naporno rade u klubu, na nasipu, Sljemenu i ostalim lokacijama po Zagrebu 10 odvažnih zajedno s trenerom Sašom uputilo se u Sloveniju na zimske pripreme. Mjesto muke je, kao i prošle godine, Planica, ali će se zbog nedostatka snijega najvjerovatnije skijati na Pokljuki, ukoliko će to biti ostvarivo. Veslačicama i veslačima, te treneru Saši sretan put i dobre pripreme želimo, a očekujemo i pokoje javljanje.

Dok se oni pripremaju na snijegu u Zagrebu nije ništa manje radno, radi se punom parom, skoro pa ni grijanje u klubu nije potrebno. Trči se, dižu se utezi, vrte se ergometri i bicikli. Pošto su inicijalna testiranja obavljena i kriteriji su postavljeni vidjet ćemo koliko je tko napredovao i što možemo očekivati iduće sezone, ako možemo suditi prema količini rada, izlgeda obećavajuće.

Prvi tjedan u 2013.-oj je lagano iza nas, da je prošao lagano i nije baš. Radi se na veliko. Sale je s mlađim juniorima u Sloveniji, točnije smješteni su na Planici, ali zbog nedsotatka snijega prisiljeni su improvizirati i skijati na frugim mjestima. Pa se tako ide u Italiju, a plan je otići i na Pokljuku. Kaže Sale da su uvjeti odlični i da će ih nagazit, jer osim skijaškog trčanja na raspolaganju ima dvoranu i teretanu, tako da će mlađi odraditi veoma kvalitetne pripreme.

U Zagrebu ostali treneri ne popuštaju ni milimetra prema veslačima, tak da ni njima nije ništa lakše. 

S Kronplatza nam pozdrave šalje Tomislav Blažina, koji ondje uživa u slobodnom vremenu.

A Damir Martin otputovao je  s članovima reprezentaicije i mladostašima u Italiju na njihovu rundu laufanja po snijegu, a očekuje ih mnogo, mnogo rada, možda se nađe vremena i za javljanje kakvo.

Danas su nam se vratili Sale i vesačice i veslači s priprema iz Slovenije, gdje su bili smješteni, a skijalo se čak i po Italiji zbog manjka snijega na Planici. Osim izleta u Italiju bilo je posjeta i Pokljuki, a i rada po teretani i po dvorani. Po prvim dojmovima izgleda da su svi zadovoljni napravljenim, a većih problema, osim malih tehničkih poteškoća s kombijem nije bilo.

Podijeli:

Povezano

OBAVIJEST

Otac našeg dugogodišnjeg trenera jučer je preminuo 69.godini života. Duboko suosjećamo s vašom boli. Iskrena sućut obitelji!  Počivao u miru!

Pročitaj post