Upisi u školu veslanja

Sezona je službeno otvorena

Malo veća temperatura iznad ništice je bila dovoljna da se veslačice i veslači izvuku iz kluba i sjednu u čamce skupljaljući vrlo vrijedne prve kilometre, neki su ih sakupili više, neki malo manje što se vrlo dobro očitalo na daljinskoj regati prošloga vikenda, ali taj vikend bio je samo uvertira u novu sezonu koja je pobjednički, barem s naše strane i službeno otvorena u Puli.

Ranim jutro krenulo se iz Zagreba, u organizaciji VSZ-a s 44 člana našeg kluba ojačanih trenerima na put prema Puli, prvoj postaji veslačkog kupa Miljenka Findrlea kojeg smo lani osvojili s velikom prednošću. Promjena kategorija izgleda nije nas nimalo oslabjela jer smo u najmanju ruku ponovili prošlogodišnji uspjeh. Naime nastavili smo tamo gdje smo stali lani i osvojili prvu postju kupa, te na taj način uspješno krenuli u obranu naslova. Po sjaju medalja izgledalo je to ovako zlato su uzeli kadeti u četvercu na pariće, mlađi juniori u četvercu “bez”, Lucija i Žana u dublu za juniroke, te Dora u skifu kao i najjači bicepsi Jaruna, Nikš i Tin u dublu za seniore. Srebrom su se okitli kadetkinje i kadetu u dvojima na pariće, te juiori A u skifu, Mašina u skifu za seniore i novpočeni seniori B Krakić i Vukovski u dvojcu. Dok su broncu ugrabili kadeti, lai druga posada u dvojcu na pariće, skif i dubl mlađih juniroki, te Valentina Pleić u skifu za juniirke, gdje se Dora okitila zlatom.Svi ostali koji su nastupili nisu bili daleko od medalje, jer smo imali jako puno četvrtih mjesta, nešto manje petih te samo jedno šesto. U Puli je puhalo dosta jako, pa rezultati još malo dobivaju na važnosti. Svima velike, ali velike čestitike na sjajnim rezultatim i vrhunskoj borbi. I da be zaboravimo naše veterane koji su u četvercu “bez” uzeli zlatno, a to su Pero Gruijn, Vladimr Danon, Boris Arbutina i Rikardo Kanjera. Pošto je ovo početak sezone, a kako se po jutru dan poznaje izgleda da će ovo biti još jedna uspješna sezona. Iako ne treba žuriti s predviđanjima, ali naše veslačice i veslači daju nam to za pravo.

Ovim putume zahvaljujemo se gosp. Halužanu koji je sigurno preveo čamce koje su naši članovi na radost trenera rastavili i sastavili u vrlo kratkom roku, te organizatorima na dobro odrađenom poslu i grahom s kobasama.

Također ovoj vijesti dodajmo da je i u dalekom Sydney-u održana prva regata svjetskog kupa koja je prošla bez nazočnosti naših posada, ali i dosta europskih posada nije poslalo svoje veslače na tako daleki put koji u ovom ranom dijelu sezone bi više odmogao nego pomogao. Ali to nije smanjilo draž natjecanja jer su održane neke sjajne trke, a više o tome možete pročitati na www.worldrowing.com

Podijeli:

Povezano

OBAVIJEST

Otac našeg dugogodišnjeg trenera jučer je preminuo 69.godini života. Duboko suosjećamo s vašom boli. Iskrena sućut obitelji!  Počivao u miru!

Pročitaj post