Upisi u školu veslanja

77. pobjeda Oxforda!!!

Oxford je pobijedio u 159 “The Boat race”-u. U tradicionalno oblačnom Londonu na relativno mirnoj Temzi održana je najveća studentska utrka između sveučilišta Cambridge i sveučilišta Oxford. Ove godine 21 kg teži Oxford od samog početka je preuzeo vodstvo i zaveslaj po zaveslaj odmicao čak i usprkos “lošijoj”(Middle Sex) strani na startu uzeli su prednost Cambridgeu koji je startao na “povoljnijoj” startnoj strani (Surrey), te su tu prednost povećavali kad je zavoj krenuo u njiovu korist. Negdje kod Chiswick Steps-a ostvarili su više od dužine prednosti i zauzeli liniju ispred njih, te na taj način mirno priveli utrku kraju s dužinom i pol prednosti. Oxford je imao prednost na svakom prolazu, a pobjedničko vrijeme nije bilo blizu rekorda. Ovom pobjedom Oxford je smanjio zaostatak za Cambridgeom, a podsjetimo da je i jedna utrka završila neriješenim ishodom.

Ovim rezultatom sigurno se ponosi i Ante Kušurin koji je imao priliku čak dva puta nastupiti na toj svjetski poznatoj utrci! Jednom je upisao poraz, a drugi put je prevodio posadu Oxforda do pobjede!!!

Čestitke Oxfordu!!!

Podijeli:

Povezano

OBAVIJEST

Otac našeg dugogodišnjeg trenera jučer je preminuo 69.godini života. Duboko suosjećamo s vašom boli. Iskrena sućut obitelji!  Počivao u miru!

Pročitaj post