Upisi u školu veslanja

Drugi dan CRO OPEN-a!!!

Završen je i drugi dan međunarodne regate Croatia Open 2013. !200 veslačica i veslača obilježilo je ovaj vikend, a na obali im se pridružilo i veliki broj gledatelja. Drugi dan bio je rezerviran za borbe u velikim disciplinama. No krenimo s najmlađima.

Kadetkinje su ovaj put nastupile u samcima i niu zabilježile plasman među 3 posade unutar svojih skupina. Dok su kadeti nastupili u dvojcima na pariće i nakon jučerašnjih dobrih rezultata u samcima odnijeli su i pobjedu u svojim skupinama Milić i Rogić, te Matijević i Bijelić i to obje posade na vrlo uvjerjljiv način. Nešto salbiji bili su Mihalinec i Krizmanić koji su zauzeli drugo mjesto u svojoj skupini, a Davidović i Krmek osvojili su treće mjesto u svojoj skupini.

Julia Ivy McCullugh zazuela je posljednje 6 mjesto u finalu samaca za mlađe juniroke. Svaka čast na plasmanu u A finale, očigledno je da su je kvalifikacije malo previše izmorile za bolji rezultat u finalu. Finale A od mlađih juniora izborili su Cesarec, Kabalin, Bulić, Cipek u četvercu na pariće i vodili su sjajnu borbu s kombinacijom Nova/Jarun do samog cilja, ali nažalost izgubili su utrku u posljednjim zaveslajima i tako zauzeli 3 mjesto. Falilo im je samo malo više odlučnosti, ali pokazali su da je pred njima lijepi nastavak mlađejuniorskog staža.

Kod juniora finale su zabilježili dvojac “bez” Hartl, Biloš i zauzeli su solidno 4. mjesto. Vidi se da napreduju malo po malo, ali sezona je još mlada i na njima je da pokažu svoj maksimum. Djevojke su nastupile u kobimacijama u dvojcima na pariće. Žana s Ivanom Krkljuš (vukovar), a Dora s Teom Kavčić (Mladost). Žana i Ivana su pookazale uveslanost od prošle sezone i sjajnim nastupom osvojile prvo mjesto.Trećih 500 metara je bilo presudno, uspjele su pobjeć protivnicima i povećavale su prednost koju od početka utrke nisu ispuštale. Dora i Tea zauzele su 5 mjesto, iako 3 nije bilo tako daleko kao što vrijeme pokazuje. Falilo je samo malo da se upuste u brobu za teće mjesto, ali bit će još prilike.

Sestre Milošević nakon jučerašnjih 4 mjesta u samcima stigle su do bronce u kokurenciji dvojaca na pariće. Austrijanke su jednostavno bile prebrze, ali Marcela i Karla nisu se predavale i borile su se do samog kraja.

I za kraj imali smo priliku pogledati premijerni nastup CROEXPRESS-a ove sezone. Oni su uvjeljivo stigli do pobjede ispred posade Slovenije koja je u sjajnom finišu prestigla Estonce. Naši dečki su mirnim i čvrstim zaveslajem odvojili se neakon 1000 metara i riješili trku svake napetosti.

Bilo je još nekoliko zanimljivih trka, a vrijedi izdvojiti pobjedu braće Sinković u dvojcu na paiće ispred Srbije, ne s velikom prednošću, ali i sami su rekli da su se čuvali za četverac, a moram priznati da je tako i izgledalo. Išli su taman toliko koliko im je bilo potrebno.

Croatia Open pokazala je gdje je tko, a sad je na svima da rade i ostanu tamo gdje jesu, odnosno da se probiju naprijed gdje bi trebali biti.

Podijeli:

Povezano

OBAVIJEST

Otac našeg dugogodišnjeg trenera jučer je preminuo 69.godini života. Duboko suosjećamo s vašom boli. Iskrena sućut obitelji!  Počivao u miru!

Pročitaj post