Upisi u školu veslanja

Danas popodne utrkama kvalifikacija početi će ovogodišnje izadnje prvenstva Hrvatske. Cijeli veslački svijet, bar što se Hrvatske tiče okupirat će jezero Jarun u potrazi za što boljim rezultatom kao i za bodovima za svoj klub. Finala se očekuju u subotu i nedjelju ujutro i pozivamo sve ljubitelje veslanja da dođu bodriti svoje miljenike, a našim veslačima želimo mnoštvo medalja. 

Satnicu možete naći na www.vsz.hr, kao i potpune rezultate, dok ćemo Vas mi obavijestit o njavažnijm rezultatima naših veslača .

Dok su u tijeku kvalifikacijske utrke za sutrašnja uzbuđenja donosimo Vam pregled današnjih finalnih utrka gdje su sudjelovale posade najdražeg nam kluba.

Led su probili naši veterani u samcima. Gospodin Pogačić u svojoj kategoriji osvojio je zlato, dok isti uspjeh nije ponovio gosodin Vračević. Iduća naša posada i prva koja je imala prilike skupiti bodove za naš klub bila je posada četvreca skul mlađih juniora u sastavu Kabalin, Stefanović, Begić i Vujčić, međutim njihov nastup nije prošao prema planu jer su na samom početku “ulovili raka” čime su upropastili izglede za kakav ozbiljnij i rezultat, te su stigli posljednji, Potom je na stazu izašla laka juniorka A Sara Vučemilović Grgić koja je na cilj došla iza predstavnice Korane. Iza nje nastupili su juniori A u četvercu “sa” u sastavu Štajdohar, Matas, Bingula, Kubik, korm. Milić, te su zauzeli čini mi se 5. mjesto, ali nisam siguran, ako sam pogriješio ispričavam se ispravit ću.

Potom su stazom plovili juniorski ženski dvojci , a posada koja je dirigirala utrku bila je posada Trešnjevke u sastavu Žana Krakić, Lucija Rubinjoni, koje su od početka utrke sigurno držale prvo mjesto, a sutra će imati priliku pokazati što znaju s duplo više vesala u rukama. Curama svaka čast na osvojenom prvom mjestu i na sjajnoj utrci. Iduća utrka bila je utrka juniorskih dvojaca na pariće gdje je nastupila naša posada Hartl, Biloš u sjajnoj utrci gdje su čak i vodili prvih 500 metara i borili se s posadama Mladosti i Mornara(mislim) stigli su drugi na cilj i osvojili srebrnu medalju. Njima treba posebno čestitati jer ipak su dečki tek prva godine juniora.

Sljedeća utrka, osobno mislim ljepotica dana, bila je utrka juniorskih dvojaca “bez” gdje se očekivao dvoboj naših Trešnjevčana Krakića i Vukovskog i osmoplasiranih s SJP-a zagrebaša Anzulovića i Tomića, međutim u startu su im dužinu pobjegli sjajni Vukovarci, naši se nisu predali i krenuli su u lov vukući za sobom zagrebaše, koju nisu puštali ni trenutka, potom su zagrebaši vidjeli da naši ne stižu baš Vukovarce i preuzeli drugo mjesto, dok su se naši održavali na trećem, a posada Vukovara je zadržavala prednost. Na oko 750 m do cilja borba Zagreba i Trešnejvke urodila je plodom jer kako su se naši vraćali prema drugom mjestu tako su zajedno počeli stizati Vukovarce, međutim u posljednjih 500 Vukovarci prvi dižu tempo i odlaze na dužinu , a našima preostaje borba s Zagrebom koja je trajala do posljednjih zaveslaja, a u njima su naši veslači ipak uzeli srebrnu medalju, Ivo I Matija svaka Vam čast.

Potom su na stazu izašli samci juniora gdje je naš Trucek pustio Ančiča iz Mornara da se prvi bori s vjetrom koji je puhao, dok je on kontrolirao Mesarića iz Korane sve do 750 m kad je rekao dosta, ja sad idem i malo po malo ostavio veslača Korane više od dvije dužine čamca, dakle još jedno srebro i odlična najava za sutrašnji juniorski osmerac.

Nakon juniora na red su došli i seniori, ali pošto dame imaju prednost prvo malo o njima. Sestre Milošević nastupile su u samcima. Marcela je pokazala malo više i od starta je zauzela prvu poziciju koju nije ispuštala do samog kraja, a prva pratilja bila joj je mlađa sestra Marcela koja je vodila veliku bitku s Sonjom Kešerac. Sonja je pritiskala cijelo vrijeme, ali Marcela se nije dala i sigurno je privela utrku kraju, dok je treći član obitelji, brat Matija, bio najglasniji na obali.

Sjajna utrku pružili su nam i dvojci na pariće u kategoriji seniora. Očekivano prvi su bili braća Sinković, europski prvaci. Ali prava drama vodila se iza njihovih leđa. Posada Trešnjevke Rubinjoni, Mašina držala je drugo mjesto ispred posade Korane Bohnec, Katušin sve do 750m prije kraja i činilo se da će mirno privesti utrku kraju, međutim tada se Karlovčani bude i malo po malo preuzimaju drugo mjesto, naši se potom vraćaju i veslaju zajedno nekoliko zaveslaja da bi potom Korana opet malo pobjegla, i tu malu prednost zadržavala do zadnjeg finiša, ali Mašina je mašinu podmazao dobro i sjajnim finišem Trešnjevka uzima srebro za lopticu.

I za kraj jedna dosadna utrka koju je predvodio Damir Martin daleko ispred konkurencije i svojoj kolekciji medalja pridodao još jedan naslov prvaka Hrvatske u samcu.

Dakle za danas da zaključimo 3 zlata i 5 srebrnih medalja, nije loše za prvi dan, ali sutra se nadamo više odličja pošto su na rasporedu i finala kadeta. Sretno svima sutra.

Današnji dan donio nam je nova uzbuđenja, iako bez sunca, ali uz osjetno manji vjetar veliki broj posada hitao je prema cilju želeći doći ispred svih. Neki su u tome uspjeli, a u ovom izvještaju donosimo pregled borbe za medalje posada VK Trešnjevka.

Čast da prve osvoje medalju za klub imale su kadetkinje u četvercu na pariće u sastavu Milardović, Bjelkanović, MIčuda, McCullogh i tu su priliku objeručke prihvatile vodeći od starta do cilja uvjerljivo su osvojile prvo mjesto uopće ne osvrčući se na protivnice. Utrka iza njih bila je utrka seinorskih lakih samaca gdje je naš Bojan Dermol zauzeo odlično četvtro mjesto, nakon što je prestigao veslača VK Zagreba za 4. mjesto nije ga ispuštao iz vidika. 

Potom su na stazu izašli nešto teži veslači u četvercu na pariće, naša posada Milošević, Martin, Rubinjoni, Mašina pokušala je preoteti zlato posadi Mladosti braća Sinković, Žugić, Gardijan, ali nažalost u tome nije uspjela. Dva člana olimpijskog četverca bila su previše iako su naši pružili sjajan otpor čak i poveli nakon starta pa i zaprijetili u finišu, ali ostali su kratki za dužinu čamca. Potom smo svjedočili natjecanjima mlađih kadeta na 500m u dvojcu na pariće gdje nas je predstavljala posada Berišić, Krizmanić koji su borbenim veslanjem uz ogromnu podršku trenera s obale zauzeli 5. mjesto. Jakov Bijelić je mlađi kadet i nastupio je u samcu  i veslao hrabro i snažno i vraćao se čak dva puta u utrku nakon “ulovljenog raka”, ali treći mu je presudio i povratka više nije bilo i zauzeo je 5. mjesto. Jakov je pokazao potencijal, a veslačke pogreške vjerovatno su posljedica treme s kojom će se već naučiti nositi, glavu gore i samo naprijed svaka čast na borbenosti.

Novo zlato donijele su nam opet djevojke, tj mlađa juniroka Dora Dragičević koja je doslovno deklsairala konkurenciju ostavivši prvu pratiteljicu preko 24 sekunde, očito je Dora učila od Damira koji se pokazao kao sjajan učitelj. U toj utrci nastupila je i Iva Kušurin, članica poznate nam obitelji našeg kluba koja nam je donijela mnoge uspjehe, i zauzela je odlično četvro mjesto boreći se cijelom dužinom staze s suparnicama probijajući se s 6 mjesta nakon polovice utrke. 

A potom juniorska kraljevska dicpilina, osmerac. Šta reći čestitke dečkima, Vukovskom, Truceku, Manceu, Krakiću, Hartlu, Bilošu, Štajdoharu i Rupčiću , te kormi MIliću što su vratili klubu naslov iz 2007.  kojeg je osvojila posada kojoj sam bio član. Iako, mora im se priznat oni su osvojili na dominatniji način. Dali su drugima izglede u prvih 100 metara, jer tada još nisu postigli pravu brzinu i ušli u pravi ritam, ali tada s pokojom “desetkom” sigurno izbijaju na čelo i do kraja se samo “iskaljuju” na čamcu odmičući svakim zaveslajom sve dalje i dalje od konkurencije završivši na kraju s sigurnih 12 sekundi prednosti. Svaka čast!!!

Sestre Milošević su se nakon jučerašnjih samca danas sjele skupa i opet prošle ciljem kao prva i druga, samo je Marcela ovaj put bila ta koja je druga prošla ciljem. Kao najopasnije protivnice slovile su veslačice Iktusa, srebrne s EP-a, ali to našim djevojkama nije predstavljalo problem, malo po malo u prvih 1000 metara su im bježale, da bi u drugih 100 metara ta prednost narasla na 11 sekundi. Sestre su tako doprinjele klubu s dva zlata i jednim srebrom. Hvala!!!

Još jedna djveojka donijela nam je radost odličja i to brončanog ovaj put. Valentina Pleić u samcu za juniroke cijelom trkom zauzimala je treću poziciju, ponekda se branila, ponekad napadala, ali sigurno je doveslala do brončanog odličja i na tom joj čestitamo. Međutim prijateljice njene koje su jučer u dvojcu uzele zlato Žana Krakić i Lucija Rubinjoni nisu pristajale na ništa manje od zlata i u dvojcu na pariće, pa su tako i odradile trku malo po malo naprijed i tako do kraja, iako im je dosta dugo trebalo do dođu u pravi ritam prvo mjesto nisu ispuštale ni trenutka i uvjerljivo su ušle u cilj s 16 sekundi prednosti.

Kadeti u samcima Luka Mandić i Josip Davidović zauzeli su 4. odnosno 5. mjesto, borili su se dečki, ali ostali su ipak bili malo brži ovaj puta. Ali su se međusbno natjeravali i time se u finišu približavali trećeplasiranom. Dvojac na pariće Stipanović, Cvijić u istoj kategoriji nije se baš proslavio i ciljem su prošli kao posljednji. Ali su zato čast Trešnjevačkih kadeta obranili Bucynszki, Bulić, Cesarec, Matijević u četvercu na pariće koji su suverno prošli stazom i uzeli zlato i tako završili sezonu bez poraza. Svaka čast!!!

Izabela Krakić mlađa kadetkinja u samcu zazuela je posljednje mjesto u finalu, ali to je posljedica prevelike želje, jer željela je prestići još jednu suparnicu prije kraja i zauzeti četvrtu poziciju, ali i ona je “ulovila raka” što ju je zaustavilo i koštalo plasmana. Ali su zato dojam popravile mlađe kadetkinje u dvojcu na pariće Dora Dundić i Petra Vrban koje su ciljem prošle kao prve, te Hana Bilić i Matea Biloš koje su ciljem prošle kao treće. 

Posljednja utrka dana bila je osmerac seniora. Naša umorna i pomalo bolesna posada zauzela je posljednje, 5. mjesto, međutim daleko od toga da utrka nije bila zanimljiva. Start, sjajan prizor, 40 vesala, 40 veslača, 5 kormilara derući se kreću s mjesta i u idućih nekoliko zaveslaja postižu željenu brzinu. Posada Gusara otišla je malo naprijed, odmah iza nje posada Iktusa i Mladosti koje su voze zajedno, potom i posada Jadrana iz Zadra i naša posada. Već nakon 500 metara vidjelo se da će najveću bitku voditi Gusar, Mladost i Iktus. Gusar je držao prvo mjesto do polovice utrke, tad su im se priključili posada Mladosti i brzo nadolazeća posada Iktusa, ali tada Mladostaši podižu tempo i odlaze pratiteljima ostavljajući ih u brobi za drugo mjesto koje je uspješno drugih 1000 metara branio osječki Iktus. 

Za kraj možemo reći ovako. 10 osvojenih pehara, dakle zlatnih medalja, 6 srebrnih medalja, te 2 brončane medalje!  

Ukupno osvojeno drugo mjesto! Čestitke veslačicama i veslačima Mladosti na osvojenom ekipnom naslovu!!!

Prvo mjesto za kadete i juniore A!

A ovaj vikend osvojili smo i još jedan naslov. Trener mlađih kadeta i voditelj škole veslanja Tomislav Blažina položio je zadnji ispit na kineziološkom fakultetu i na tome mu svi od srca čestitamo!!!

Eto od HVP-a toliko, za bolji rezultat nedostajali su nam bodovi mlađih juniora, te možda još pokoji bod seniora, jer nas je Mladost u toj kateogriji nadmašila za 40 bodova, ali već ćemo im pokazati iduće godine. Za neke je sezona gotova i idu na zasluženi odmor (Damir), a nekima preostaje još pokoja utrka (Zagreb 500), treneri sad na miru mogu analizirati sve rezultate i naći prostora za napredak. Sjajna veslača sezona je iza nas, nadamo se samo da će se tako nastaviti i sljedeće godine. Galerija slika bit će kroz narednih nekoliko dana, bit će te obaviješteni.

Za kraj još svima čestitke na izvrsnim utrkama i na ukupno osvjenom drugom mjestu!!!

Podijeli:

Povezano

OBAVIJEST

Otac našeg dugogodišnjeg trenera jučer je preminuo 69.godini života. Duboko suosjećamo s vašom boli. Iskrena sućut obitelji!  Počivao u miru!

Pročitaj post