Događanja - Veslački klub Trešnjevka
DOGAđANJA
30. Studeni 2015.

OKI TRIATLON

Ove subote u našem klubu održao se OKI veslački triatlon, u organizaciji OKI Team-a, Veslačkog saveza Zagreba i Veslačkog kluba Trešnjevka. Triatlon se sastojao od veslanja na veslačkim ergometrima Concept II na 6000m, vožnje bicikla 8600m (vozilo se po savskom nasipu od VKT do mosta Mladosti, preko njega, te natrag nasipom do Savskog mosta, pa do VKT) i trčanjem 3800m - od VKT po nasipu do mosta Slobode, oko kontrolora i nazad do VKT.
Naši veslači su super prošli

EKIPNO MIX

TRE mix 1
1. Veslač: Bruna Milinocić, Ženski
2. Biciklist: Jakov Bijelić, Muški
3. Trkač: Boris Cesarec, Muški
56:15
Mladostaši
1. Veslač: Zvonimir Bandov, Muški
2. Biciklist: Lorena Vukić, Ženski
3. Trkač: Nikola Budak, Muški
59:06

TRE mix 2
1. Veslač: Josip Milić, Muški
2. Biciklist: Bojan Dermol, Muški
3. Trkač: Tanja Kenjereš, Ženski
59:46

POJEDINAČNO MUŠKI

Luka Radonić Muški FSB 52:56
Boris Cesarec Muški TRE 53:00
Gordan Petković Muški   56:26

EKIPNO ŽENE

MEF 1
1. Veslač: Danijela Vrhovski, Ženski
2. Biciklist: Ena Gutić, Ženski
3. Trkač: Ana Katušin, Ženski
1:05:08
Trešnjevka
1. Veslač: Anamarija Popko, Ženski
2. Biciklist: Ivana Hrkač, Ženski
3. Trkač: Julia McCallough, Ženski
1:08:31
Trešnjevka 5
1. Veslač: Victoria Glogolja, Ženski
2. Biciklist: Dora Bazjak, Ženski
3. Trkač: Matea Vračević, Ženski
1:10:50

Sve rezultate možete pogledati na www.stotinka.hr ili ovdje.

18. Studeni 2015.

Javili su nam se Krakići (Ivo i Žana), naši Amerikanci :)

Naši veslači, brat i sestra, Ivo i Žana Krakić, otišli su studirati i veslati u Ameriku. Ivo je u Philadelphi-ji na Drexel University-u, a Žana je na Floridi, na University of Central Florida. Pitali smo ih da nam opišu svoje treninge, i općenito kako im je u Americi. Podsjećamo Žana je nastupila na kanadskom državnom prvenstvu gdje je u kategoriji seniorka U23 osvojila brončanu medalju u dvojcu bez sa partnericom Lauren Aiello. Dojmove naših veslača o Americi pročitajte u nastavku.

13. Studeni 2015.

UPISI U ŠKOLU VESLANJA

Termini škole veslanja preko zime svaki dan u 9h, 18:30 i 19:30h, a subotom u 10h u prostorijama kluba ili po dogovoru s trenerom!
O polaznicima škole veslanja brinu se voditelji:
Mićo Mikulić (098 778 748)
Josip Milić (095 8633 697)
Više informacija o školi veslanja u našem klubu pročitajte ovdje ili se obratite nekom od naših voditelja.
Vidimo se na treninzima!!

02. Studeni 2015.

Damir prvi na Armada kupu, sestre Milošević izvrsne, Marcela treća, a Karla peta

Damir Martin, obranio je naslov pobjednika daljinske regate Armada kup u Švicarskoj. Na stazi dugoj devet kilometara nastupilo je više od 250 veslačica i veslača  gdje je Damir izveslao najbrže vrijeme 33:16.39. Damir je pobjedio aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika, Novozelanđanina Mahea Drysdalea za čak 24,34 sekunde. Osim Drysdalea, konkurencija je bila gotovo na razini A finala svjetskog prvenstva u Francuskoj. Nastupali su još Norvežanin Olaf Tufte koji je završio na sedmom (34:20.45) i Čeh Ondrej Synek na 12. mjestu (34:59.41). Bravo Damire, samo nastavi sa odličnim rezultatima!
Osim Damira, od naših predstvanika na Armada kupu nastupile su i sestre Milošević. U ženskoj seniorskoj konkurenciji osvojile su drugo (Marcela) i treće (Karla) mjesto, što je Marceli donijelo ukupno treće, a Karli peto mjesto u konkurenciji svih veslačica ovogodišnjeg izdanja Armada kupa. Odličan rezultat za obje! Bravo cure!
REZULTATE pogledajte ovdje.

 

19. Listopad 2015.

DAMIR MARTIN dobitnik državne nagrade Franjo Bučar za 2015. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je u subotu na svojim internetskim stranicama imena dobitnika državnih nagrada za sport “Franjo Bučar” u 2015. godini. Naš Damir Martin jedan je od dvanaest osvajača ove prestižne nagrade. Osim Damira godišnju nagradu "Franjo Bučar" osvojili su Filip Hrgović, Leonard Pijetraj, Jurica Gizdić, dr. Vladimir JankovićKristijan Vincetić, Frano Vićan, Ivo Karlović, Maša Martinović, Damir Erceg, Ronald Lopatny te Gimnastičko društvo Osijek – Žito. Nagradu za životno djelo posthumno je dobio vaterpolist Gojko Arneri,  plivačica Đurđica Bjedov, kao i dugogodišnji novinar Janko Goleš. Svečana dodjela državnih nagrada za sport “Franjo Bučar” održat će se 25. studenoga 2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Iskrene čestitke svim dobitnicima!

12. Listopad 2015.

Žana Krakić brončana u BW2- na kanadskom državnom prvenstvu!

Naša veslačica ŽANA KRAKIĆ nastupila je na kanadskom državnom prvenstvu gdje je u kategoriji seniorka U23 osvojila brončanu medalju u dvojcu bez sa partnericom Lauren Aiello. Iskrene čestitke!!!

07. Listopad 2015.

Radna akcija u VK Trešnjevka

Ovih dana je radno na krovu VK Trešnjevke. Postavlja se nova izolacija, a kako veslači imaju pauzu nakon državnog, sve je palo na leđa naših vrijednih trenera i prijatelja kluba. Bravo za naše vrijedne radnike, koji već imaju upalu mišića Smile

05. Listopad 2015.

PRVENSTVO DRŽAVE U VESLANJU 2015. GODINE

Naslov prvaka države i ove godine pripao je HAVK Mladost, VK TREŠNJEVKA je bila ukupno druga, a VK Jadran Zadar treći! BRAVO svim veslačicama i veslačima na uspjehu, a posebno SVIM trenerima koji i dalje guraju i trude se da klub ide u pravom smjeru jer uspjeh naših veslača je uspjeh njihovih trenera!
VK Trešnjevka ukupni je pobjednik u kategoriji kadeta na prvenstvu Hrvatske 2015. godine. Bravooo za sve kadetkinje i kadete i naravno njihovom treneru Bojanu Dermolu!! Svaka čast!! 
Škola veslanja je odradila odličan posao na prvenstvu države, a sve konce su držali treneri Josip Milić i Mićo Mikulić
Juniori i juniorke (i mlađi i stariji) su odveslali odlične utrke, posebno želimo naglasiti utrku skifa mlađih juniorka gdje je Izabela Krakić osvojila prvo mjesto, te dvojac/dubl juniorka gdje su Bruna Milinović i Julia Ivy McCullough bile prve odnosno druge. Ivan Pavlak u 1xLJMA nakon teške sezone napokon je pronašao svoju pravu formu i bio drugi, a juniori u 4x i 2x odličnim i borbenim utrkama došli do postolja. Ipak u svemu tome je puno sudjelovao njihov trener Aleksandar Vukojičić- Sale, koji je sve utrke pratio biciklom i izgubio glas. Čestitamo juniorima i treneru Saši!
U seniorskim kategorijama smo osvojili sve što smo planirali! Odlična prva mjesta u skifovima u muškoj (Damir Martin) i ženskoj (Marcela Milošević) konkurenciji, također naše sestre Milošević nisu se dale udaljiti sa trona prvakinja države u dvojcu na pariće. A naši seniori u konkureciji 4+ SM i 2+ SM osvojili su odlično treće mjesto. Čestitamo seniorima i njihovom treneru Tomislavu Blažini!
Rezultate trešnjevčana koji su osvojili medalje na prvenstvu države možete vidjeti na opširnije.

05. Rujan 2015.

GLEDANJE FINALA SP NA JARUNU

Veslački savez Zagreba organizira navijanje i gledanje finala gdje nastupaju hrvatske posade na svjetskom prvenstvu u veslanju. SVI zainteresirani dođite sutra (06.09.2015.) oko 13h, na Jarun, u dvoranu iznad hangara, i bodrite braću Sinković i Damira Martina u finalu svjetskog prvenstva! Braća Sinković imaju start u 13:30, a Damir Martin u 14:15. Ponesite zastave, navijačke rekvizite i puno pozitivne energije i glasa. IZNAD SVIH HRVATSKA!

31. Kolovoz 2015.

SVJETSKO PRVENSTVO U AIGUEBELETTE-U, FRANCUSKA

Svjetsko prvenstvo u Aiguebelette-u u Francuskoj počelo je 30.08.2015. utrkama naših predstavnika LM1X Radonić, W2- sestre Milošević, M2- Šain, Vekić, i M1X Damir Martin. Luka Radonić bio je prvi u kvalifikacijskoj utrci sa vremenom 7:03.98, te se plasirao u četvrtfinale. Naše sestre, Karla i Marcela Milošević bile su pete u kvalifikacijskoj utrci, te će svoje mjesto za polufinale morati tražiti u repasažu. Dečki u M2- (Šain, Vekić) su također bili peti u kvalifikacijama, a u današnjem repasažu su zauzeli treće mjesto te će nastupati u finalu E. Damir Martin bio je prvi u kvalifikacijama, izvrsnom utrkom,sa odličnim vremenom 6:52.55 osigurao je  četvrtfinale. Braća Sinković su danas nastupali i zauzeli prvo mjesto u kvalifikacijskoj utrci sa vremenom 6:10.150, i također su osigurali četvrtfinale.  Sutra navijamo za naše sestre koje nastupaju u repasažu za ulazak u polufinale svjetskog prvenstva! BRAVO ZA SVE, IDEMO DALJE SAMO JAKO! SRETNO SVIMA!

HVALA našem treneru Tomislavu Blažini koji nam šalje slike iz Francuske :)