Upisi u školu veslanja

Gotova daljinska, cross, te 8*1000m za kadete i studente

Bogati veslački vikend završili su veslači na Jarunu veslajući daljinsku regatu, te kadeti i studeti na ergometrima. Rezultate možete naći na www.vsz.hr Mi smo kao i obično ovaj vikend postigli značajne rezultate, a svoj osvrt i pregled rezultata iznio je i glavni trener Krešimir Petrović, čiji izvještaj prenosimo u nastavku.

Hladna subota počela je sa veslačkim krosom na savskom nasipu. Već tradicionalno, kros je službeno otvorenje veslačke sezone u Zagrebu a organizira ga naš klub u suradnji sa Veslačkim savezom Zagreba. Na krosu je nastupilo 160 veslačica i veslača od 1999. do 2003. godišta. Antonio Bančić osvojio je broncu isto kao i Marko Krizmanić. Jakov Bijelić osvojio je zlato. Matea Biloš osvojila je srebro, a Hana Bilić i Stela Barle broncu. Glavni i odgovorni, kao i uvijek, bili su naši Saša, Tomo, Mićo i Bojan.

U nedjelju, jedriličari na velikom jezeru, najavili su veslačku regatu. Kakve veze imaju jedriličari sa veslačkom regatom? Jednostavno, u velikoj većini slućajeva jedriličari i mi imamo regate u istim terminima. Ovaj puta jedriličari su brže plovili od nas jer je bilo dosta vjetra. Na početku regate vjetar je puhao kontra – mit, onda se malo smanjio, da bi se pred kraj vjetar opet pojačao i promjenio smjer – čisti bok. Regata je bila odlično organizirana (organizacija VSZ-a), vremena su vrlo precizno odmjerena. Ovim putem zahvalili bi se strpljivim sucima koji su od 9:30 do 17:00 sati stajali na hladnoj vjetrometini.

Nastupili smo u svim kategorijama, od veterana do mlađih juniora. Iako su rezultati prosjećni, moram reći da sam zadovoljan viđenim. Naravno da može uvijek biti bolje. Točno se vidjelo da su Damir, Marcela, Karla i Žana bili na pripremama, dok su ostali naši članovi i članice sakupili manji broj kilometara, ovdje u Zagrebu. Zadovoljan sam jer se vidjelo da veslači i veslačice pokušavali primjenit sve ono što smo radili na treninzima. Od prosjeka iskače naš olimpijac, Damir Martin, koji je vrlo suvereno odradio ovu daljinsku regatu. Zaveslaj je bio precizan, čamac je brzo, lijepo plovio. Dionicu je izveslao u vremenu 30:17,20. Marcela Milošević osvojila je prvo mjesto, a njena sestra Karla četvrto.Svi ostali seniori nastupili su u samcimia. U kategoriji SMB te osvojili od drugog do šestog mjesta. Drugi je bio Marin Mašina, koji je 1:12,59 zaostao za prvoplasiranim Mateom Srbom. Treći je bio Nikša Demović koji je za sekundu dobio četvrto plasiranog Tina Truceka. Karlo Bilić bio je peti, a Ivo Krakić šesti. U kategoriji SML Bojan Dermol osvojio je šesto mjesto.

Žana Krakić odlično je odveslala ovu regatu i osvojila prvo mjesto usprkos jakom bočnom vjetru. Dora Dragičević osvojila je peto mjesto boreći se protiv prevelikog čamca, bočnog vjetra i bola u koljenu. Usprkos svemu tome jako lijepo je veslala.

Kod juniora, Zvonimir Hartl i Tomislav Biloš, osvojili su peto mjesto sa par treninga u dvojcu bez kormilara. Odlično su odveslali i pokazali da imaju potencijala. Dario Vračević, Mihael Vujčić, Luka Stefanović i Vinko Ciglar odradili su ovu regatu u samcima. Iako je Dariu ovo bila prva daljinska na 8000m, odveslao je odlično i prvi od naših posada prošao kroz cilj. Dario je osvojio ukupno deseto mjesto, Mihael jedanaesto mjesto, Luka dvanaesto mjesto i Vinko posljednje osamnaesto mjesto.

Kod mlađih junoira (juniorki) Dora Bjelkanović i Mia Mičuda osvojile su prvo mjesto u dvojcu na pariće. Julia Ivy McCullough osvojila je drugo mjesto u samcu, a Irena Milardović sedmo. Patrick Radinović i Luka Mandić osvojili su prvo mjesto u dvojcu na pariće, a Grga Cipek i Ivan Pavlak četvrto mjesto u istoj disciplini. U dvojcu bez kormilara nastupili su Boris Cesarec i Ivan Kabalin te osvojili drugo mjesto. Leon Bulić u samcu osvojio je četvrto mjesto, a David Buczynski u istoj disciplini osvojio je osmo mjesto.

Od veterana Zlatko Pogačić u samcu osvojio je drugo mjesto, a u četvercu bez kormilara nastupili su Pero Grujin, Zlatko Pogačić, Boris Arbutina, Rikardo Kanjera. Osvojili su drugo mjesto.

U isto vrijeme dok su starije dobne kategorije parale valove na jarunskom jezeru, kadeti su vukli ergometre iznad hangara na natjecanju 8x1000m. Šimun Krmek, Domagoj Matijević, Jakov Bijelić, Josip Davidović, Luka Milić, Antonio Mišić, Otto Skypala i Pino Berišić osvojili su prvo mjesto i tortu. Sara Cepić, Bruna Milinović, Dora Dundić, Matea Biloš, Josipa Gaurina, Stela Barle, Hana Bilić i Izabela Krakić također su osvojile prvo mjesto i tortu! Čestitamo svima!

Toliko od glavnog trenera, ja bih se pridružio čestitkama i rekao da s nestrpljenjem očekujemo nastavak sezone jer do sada su naše veslačice i veslači pokazali da se imamo čemu veseliti!!!

Savski narode HO-RUK!

Podijeli:

Povezano

OBAVIJEST

Otac našeg dugogodišnjeg trenera jučer je preminuo 69.godini života. Duboko suosjećamo s vašom boli. Iskrena sućut obitelji!  Počivao u miru!

Pročitaj post