Kalendar - Veslački klub Trešnjevka
KALENDAR
21. Prosinac 2016.

PODIJELJENJE SPECIJALNE REKTOROVE NAGRADE NAŠIM VESLAČIMA

Na svečanom obilježavanju 57. godišnjice rada Kineziološkog fakulteta podijeljene su specijalne Rektorove nagrade za ostvarene rezultate na Europskim sveučilišnim igrama. Naši veslači Marcela Milošević, Karlo Bilić, Josip Milić i trener Mićo Mikulić dobili su specijalne Rektorove nagrade. Marcela je bila zlatna u 2x, a Josip Milić, Karlo Bilić i Marin Mašina brončani u 8+.
Nagradu Olimpijcima studentima dobili su Damir Martin i Valent Sinković (HAVK Mladost), a stručni stožer Pero Kuterovac.

20. Prosinac 2016.

SKUPŠTINA VK TREŠNJEVKA

U ponedjeljak 19.12.2016. godine održana je redovna skupština VK Trešnjevke, gdje se usvojio financijski plan za 2017. godinu, te je izabrano radno predsjedništvo, zapisničar, ovjerovitelj zapisnika i verifikacijska komisija. Sve je proteklo u ugodnom društvu!

10. Prosinac 2016.

POZIV NA SKUPŠTINU 19.12.2016.

Poštovani,
Pozivamo sve redovne članove na redovnu Skupštinu Veslačkog kluba " Trešnjevka", koja će se održati u ponedjeljak 19.12.2016. godine, s početkom u 20 sati u prostorijama Kluba, Savska cesta 183.
Uz sportski pozdrav,

11. Listopad 2016.

HRVATSKO DRŽAVNO PRVENSTVO 2016.

Na ovogodišnjem prvenstvu države VK Trešnjevka je zauzela ukupno drugo mjesto, iza vodeće Mladosti. Veliki trijumf ostvarili su naši veslači u kraljevskoj disciplini 8+ (Matija Vukovski, Tin Trucek, Marin Mašina, Damir Martin, Marko Đurica, Karlo Bilić, Josip Milić, Nikša Demović, korm. Noah Kordić) osvojivši prvo mjesto ispred jake posade Mladosti i Mornara. Također, Izabela je pokazala da je najbolja skifistica u mlađim juniorkama, kao i Julie i Bruna u dvojcu bez juniorki. Ugodno iznenađenje su nam priuštili i četverac sa seniora 4+SM (Matija Vukovski, Tin Trucek, Josip Milić, Nikša Demović, korm. Noah Kordić) koji su trijumfirali ispred Jadrana Zadra i Jaruna. 
Svaka čast svima na ostvarenim rezultatima.

ZLATNA MEDALJA:
2- JŽA - Julia Ivy McCullough, Bruna Milinović
4+SM - Matija Vukovski, Tin Trucek, Josip Milić, Nikša Demović, korm. Noah Kordić
1XJŽB - Izabela Krakić
8+SM - Matija Vukovski, Tin Trucek, Marin Mašina, Damir Martin, Marko Đurica, Karlo Bilić, Josip Milić, Nikša Demović, korm. Noah Kordić
SREBRNA MEDALJA:
1XJMA  - Boris Cesarec
2XSM - Marko Đurica, Damir Martin
2XSŽ - Marcela Milošević, Karla Milošević
2XJŽA - Julia Ivy McCullough, Bruna Milinović
BRONČANA MEDALJA:
1XLSŽ - Mia Mičuda
2XSML - Bojan Dermol, Ivan Pavlak
2-SM - Marin Mašina, Karlo Bilić
2+SM - Marin Mašina, Karlo Bilić
2XJŽB - Bianka Milinović, Anamarija Popko
4XJMA - Boris Cesarec, Domagoj Matijević, Luka Miličić, Luka Mandić
1XJŽA - Mia Mičuda

U nastavku pogledajte galeriju slika ili na našoj Facebook stranici.
Ukupni poredak klubova na PH možete pogledati ovdje.

22. Rujan 2016.

PROSLAVA DAMIROVE SREBERNE MEDALJE SA OI

U nedjelju 18.09.2016. proslavili smo Damirovu srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Pogledajte galeriju slika! :)
i na našoj facebook stranici.

13. Rujan 2016.

MARIBOR 2016.

U nedjelju 11.09.2016. nastupili smo na međunarodnoj regati u Mariboru! Po lijepo vremenu, ostvarili smo ove rezultate!Leon PULJEVIĆ je bio drugi u 1XJM16, Victoria GLOGOLJA prva u 1xJW14, Valeria GLOGOLJA treća u 1xJW14, Antonio BANČIĆ i Marko GUTOWSKI drugi u 2xJM13, Ante ZEČEVIĆ i Luka VRSALOVIĆ prvi u 2xJM14, Valeria GLOGOLJA i Victoria GLOGOLJA druge u 2xJW14, Bianka MILINOVIĆ treća u 1xJW16, Jan VUČANJK drugi u 1xJM12. BRAVO ZA SVE!! Rezultate možete pogledati na http://regate.veslanje.si/MB16/
BRAVOO ZA SVE!! Pogledajte slike u galeriji ili na našoj facebook stranici

30. Kolovoz 2016.

ROTTERDAM - svjetsko prvenstvo juniori, U23, seniori neolimpijske discipline

Na svjetskom prvenstvu u Rotterdamu hrvatske juniorske posade ostvarile su ove rezultate:
Četverac bez kormilara (JW4-) u sastavu Bruna Milinović, Julia Ivy McCullough, Izabela Krakić i Aria Cvitanović osvojile su prvo mjesto u B finalu (ukupno 7. mjesto) Smile
Farkas Patrik (JM1x) je u juniorskom samcu također bio peti u B finalu, kao i Teuta Lea Stojaković (JW1x) (oboje ukupno 11. mjesto).
Četverac (JM4x) u sastavu Barbaca, Habuda, Girotto, Cesarec, bili su 2. u D finalu, ukupno 20. mjesto.
Juniorski osmerac bio je 6. u B finalu (ukupno 12. mjesto).
Ovdje možete pogledati sve utrke JW4- je od 1:52,00-2:00,00

Plasmani seniora U23 na SP u Rotterdamu:
Valentina Plejić u samcu, 6. mjesto u finalu C, ukupno 18. mjesto.
Luka Baričević u samcu, 5. mjesto u finalu D, ukupno 22. mjesto.
Četverac bez kormilara u sastavu: Mato Brandt, Danijel Plišić, Bernard Samardžić i Toni Čavka – 5. mjesto u finalu B, ukupno 11. mjesto.
Laki dvojac na pariće Luka Pap i Dominik Šutalo – 6. mjesto u finalu B, ukupno 12. mjesto.
Žana Krakić i Paola Girotto, 5. mjesto u finalu B, ukupno 11. mjesto.
Luka Radonić (LM1x) u seniorskoj konkurenciji lakih samaca je bio peti u B finalu (ukupno 11. mjesto)!
Rezultati--> junioriU23seniori neolipijske discipline

22. Kolovoz 2016.

DOČEK BRAĆE SINKOVIĆ I DAMIRA MARTINA

Pozivamo Vas na organiziran doček hrvatskih olimpijaca!!! Naši veslači u srijedu (24.08.2016.) u 13:15h slijeću u zračnu luku Zagreb. Pozivamo sve prijatelje, veslače i navijače da nam se pridruže, ORGANIZIRALI SMO AUTOBUS koji će krenuti ispred Kluba u 12:20h. Ponesite navijačke rekvizite, zastave i punoo dobre volje, da dočekamo naše veslače kako i zaslužuju! Okupljanje je ispred Veslačkog kluba Trešnjevka (Savska cesta 183) u srijedu 24.08.2016. u 12:00h.

13. Kolovoz 2016.

OLIMPIJSKE IGRE - RIO DE JANEIRO

13.08.2016.
DAMIR MARTIN OSVOJIO JE SREBRO ZLATNOG SJAJA!!! 
Zlatnog sjaja kažemo jer Damir je imao isto vrijeme kao i prvoplasirani novozelanđanin Mahe Drysdale (6:41,34), fotofinišem je utvrđeno da je stari lisac ipak par tisućinki sekunde ispred Damira. Oooo kakva nevjerojatna utrka!!
Damir je na startu izgledao odlično, miran i fokusiran samo na svoju utrku (njegovi mentalni treneri su odradili odličan posao i HVALA im na tome). Krenuo je snažno, izletio iz starta i zauzeo vodeću poziciju. vodio je više od pola utrke, onda je Drysdale krenuo u napad, sustignuo Damira, i na zadnjem prolazu vodio sa 5:01:26, Damir je kasnio 1,2 sekunde iza njega. Damir zadnjih 300m kreće, diže svoj poznati finiš, niti sam nije svjestan koliko je brz jer on daje sve od sebe, zadnji atom snage, apsolutno sve kako bi dostigao Mahea. Kao da je čuo naše povike navijanje i skandiranje  "Damšo, Damšo, Damšo, Damšo!!" u klubu, i dostigao ga je u samom cilju! Veselje, slavlje, uzvici, sve ste to mogli vidjeti kod nas, svi smo bili sigurni da je pobijedio, ali fotofinišem je utvrđeno da je novozelanđanin Drysdale za par tisućinki sekunde ipak ispred Damira, i čestitamo mu na tome! Velika je to pobjeda i za Drysdalea i za Damira. Trećeplasirani je bio čeh Ondrej Synek sa vremenom 6:44,10.
Damir je pokazao pravi sportski duh, jedno veliko srce.
Nakon utrke je izjavio: "
Ne znam što bih rekao, još sam u šoku, zadnjih 200 metara je trajalo kao maratonska utrka. Dao sam sve, sve, baš sve od sebe i presretan sam. 
P
siha je ostala na startu,  ovo je bilo fizičko pražnjenje, zadnji gram, zadnji atom snage sam dao u utrku.Ne znam vrijeme, ne znam zaostatak, mislim da je nešto sitno, ali svejedno sam presretan.
To je moj put, uvijek najteže. Nizbrdo se nikad ne dođe do vrha. Uvijek najteži put vodi ka vrhu. Ovo je jedna jako velika stepenica koja me dovela do vrha.
Obožavamo se svi troje. Mi glavni konkurenti smo si zapravo najveća podrška i najveća motivacija. Potpora smo jedni drugima iako smo konkurencija jer je ovo najteža disciplina jer nemamo nekog da nas bodri.."

Pogledajte cijeli intervju sa Damirom odmah nakon utrke--> ovdje
Evo što je Damir objavio na facebooku nakon utrke" Ni sam još nisam svjestan šta se desilo, al znam da imam srebro oko vrata. Toliko sam sretan i ponosan da mi je srce puno! Krenuo sam na svoj put tiho i hrabro, sigurno i samouvjereno sa jednim ciljem, da ostavim svoj trag. I danas sam ga ostavio zajedno sa zadnjim atomom snage. Neizmjerno sam Vam zahvalan na pozitivnoj energiji, lijepim riječima i bezgraničnoj potpori. Posebno se želim zahvaliti cijelom svom timu, koji su bili tu i gradili samnom put, te mojoj obitelji i mojim najmilijima. Ovo je moje zagrijavanje, a najbolje tek slijedi! A sada, slavlje!!! "

Želimo još jednom ČESTITATI Damiru na ovoj velikoj utrci, nevjerojatnoj borbi i velikom srcu, kao i cijelom njegovom timu, treneru Srećku Šuku, mentalnim trenerima (Ani Kotzmuth i Igoru Čerenšeku), fizioterapeutu Ivanu Golubičeku, kondicijskom treneru Peri Kuterovcu, a ne zaboravimo i na Krešimira Petrovića - Kempu koji je odradio velik posao u pripremi Damira od mlađih dobnih kategorija do prve medalje na OI u Londonu, te ostatku Damirovog tima kao i svima VAMA koji ste bili uz njega i bodrili ga. Bravo svi, ponosni smo na vaš rad i odricanje, rezultati su tu!! =)
Snimku cijele utrke pogledajte na ovdje.
Predivan teskt od Branka Kuzelea pročitajte ovdje.

11. Srpanj 2016.

Europsko juniorsko prvenstvo- Litva- Trakai

Ovoga vikenda juniori su nastupili na europskom prvenstvu u litvanskom Trakaiju. Naše cure Julie i Bruna su u dvojcu bez kormilara bile prve u B finalu (ukupno 7.mjesto) sa vremenom 7:49,76. Teuta Lea Stojakovic bila je šesta sa vremenom 8:06,94, Patrik Farkaš je u muškom samcu bio drugi u B finalu (ukupno 8.mjesto) sa vremenom 7:18,84, Četverac na pariće Zvonimir Soldo, Boris Cesarec, Ivan Grgic i Mihael Girotto su izborili B finale ali nisu nastupili zbog bolesti, a dvojac bez kormilara Patrik i Anton Lončarić su bili 4 u B finalu (ukupno 10.mjesto) sa vremenom 7:11,76. Juniorski osmerac je bio drugi u B finalu, ukupno 8.mjesto sa vremenom 5:57,51. Čestitamo svima!! 
Sve rezultate možete vidjeti na stranici worldrowing.com