Novosti - Veslački klub Trešnjevka
NOVOSTI
27. Travanj 2015.

Otvoreno prvenstvo Zagreba i Regata Ekonomskog fakulteta 25.-26.4.2015.

Ovaj vikend na Jarunu se održalo Otvoreno prvenstvo Zagreba (OPZ) i regata Ekonomskog fakulteta (REF). Po lijepom vremenu, ali i jakom vjetru ostvarili smo ove rezultate.

30. Oujak 2015.

Veliki povratak našeg Damše na veslačku scenu

Na prvoj ovogodišnjoj regati na 2000m, 3. Regati kontinentalnog kupa Miljenka Finderlea, nastupili smo sa 32 posade, osvojili 16 medalja što je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta u ukupnom bodovanju. Sedam zlata, četiri srebra i pet bronci! Čestitamo svima na odličnom početku sezone, pogotovo našem Olimpijcu Damiru Martinu, koji je nakon zalječene ozljede ponovo pokazao tko je najbrži u skifu. Izveslano vrijeme 6:56,34, na početku sezone. Također se veselimo povratku na postolja, nakon ozljeda, naših Luke Mandića, Brune Milinović i Ivana Pavlaka.

15. Oujak 2015.

Godišnja skupština, kros i daljinska!

Zanimljiva dva dana su iza nas! U petak je održana godišnja skupština našeg kluba na kojoj je prisustvovalo 80-tak ljudi, članova i prijatelja kluba, kao i gostiju iz drugih klubova! Podijeljene su plakete, priznanja i službena klupska oprema (nakon dugo godina) najboljima u protekloj sezoni nakon čega smo nastavlili sa druženjem uz uobičajeni domjenak.

U subotu smo organizirali tradicionalni kros u našem klubu, a na jarunu je održana proljetna daljinska regata, prva provjera na Jarunu. Od pojedinačnih rezultata istaknuti ćemo odličan rezultat Damira Martina, koji je osvojio drugo mjesto iza Martina Sinkovića sa zaostatkom od 4 sekunde.
 To najavljuje vrlo zanimljive utrke koje nam slijede već za dva tjedna.

Bilo je još vrlo dobrih rezultata na krosu i daljinskoj, a možete ih pogledati na ovim linkovima:

Kros

Daljinska

23. Sijeanj 2015.

Preminuo Stanislav Martin - Buco

Dana 23.01.2015. primili smo tužnu vijest da nas je napustio gospodin Stanislav Martin - Buco, djed našeg olimpijca i svjetskog prvaka Damira Martina. Gospodin Stanislav bio je dugogodišnji član veslakog kluba "Vukovar" za kojeg je veslao, radio kao trener, te obnašao mnoge funkcije. Između ostalog bio je i predsjednik kluba . Njegovim odlaskom izgubili smo još jednog istaknutog člana veslačkog sporta.            

31. Kolovoz 2014.

Završen ljetni veslački kamp u Vrlici

Od 22.08.2014. do 29.08.2014. održali smo ljetni veslački kamp za regatni pogon u Vrlici. Spavali smo u selu Vučemilović, veslali na jezeru Perući, penjali se na utvrdu Prozor, kupali se na izvoru Cetine. 

31. Kolovoz 2014.

Krenuo Kontinentalni kup Miljenka Finderlea!

Jućer smo nastupili na Kontinentalnom kupu Miljenka Finderlea. Iako smo se nabrali medalja, Istra nam je pobjegla za 0,8 bodova te osvojila naslov ukupnog pobjednika u Bakru. Čestitamo!

31. Kolovoz 2014.

Marcela Milošević četvrta u C finalu!

Naša veslačica, Marcela Milošević, završila je nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Amsterdamu osvojivši četvrto mjesto u C finalu! Čestitamo! 

Od ostalih Hrvatskih posada David Šain, u samcu, također je osvojio četvrto mjesto u C finalu, Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, u dvojcu bez kormilara, osvojili su šesto mjesto u B finalu.

Braća Sinković, u dvojcu na pariće, osvojili su ZLATNU MEDALJU! Od samog starta izbili su naprijed te tijekom trke samo povećavali prednost. Čestitamo treneru Braliću i braći Sinković na osvajanju zlatne medalje te na izveslanom najbržem svjetskom vremenu za dvojac na pariće - 5:59 

22. Kolovoz 2014.

Ljetni veslački kamp za regatni pogon

Ljetni veslački kamp, za regatni pogon, održat će se u Vrlici, u periodu od 22.08.2014. do 29.08.2014.

11. Kolovoz 2014.

Prvi trening, nakon ljetne stanke, za kadete

U ponedjeljak, 11.08.2014. godine u 8:00 počinju treninzi za kadete i kadetkinje, nakon duge ljetne pauze. Prvi trening održat će se u klubu.

10. Kolovoz 2014.

Hrvatskoj BRONČANA MEDALJA u Hamburgu!

Zadnjeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u Hamburgu, Hrvatska posada četverca bez kormilara, u sastavu Josip Banović, Bernard Samardžić, Filip Pedić i Toni Čavka osvojili su brončanu medalju! 

Čestitamo!